Fostul premier Victor Ponta se va afla "categoric" pe listele PSD-ului pentru alegerile parlamentare din toamna, a precizat duminica presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Romania TV, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat daca Victor Ponta se incadreaza in criteriile PSD adoptate la ultimul Comitet Executiv National de la Vaslui, Dragnea a raspuns: "Categoric da". "Nu exista niciun fel de dubiu din partea mea sau de ezitare. Raspunsul este 'categoric da', din toate punctele de vedere", a adaugat el.

Dragnea a reamintit ca la Vaslui au fost stabilite criteriile care vor sta la baza alcatuirii listelor candidatilor pentru alegerile parlamentare, intre acestea fiind activitatea parlamentara, cea din teritoriu, dar si profesionalismul. El s-a aratat suparat in context pe acei colegi care au lipsit din parlament la voturi importante atat in plen, cat si in comisii.

"Cel mai mult conteaza activitatea si atitudinea din Parlament. Nu o spun cu rautate, o spun cu toata caldura, dar totusi noi discutam de un serviciu al statului care incepe luni dupa-amiaza si se termina miercuri dupa-amiaza. Or, eu cred ca aceste doua zile nu reprezinta o perioada foarte grea intr-o saptamana pe care sa poti sa o respecti. Si sunt foarte suparat pe unii colegi din parlament care nu erau prezenti in comisii (...), care nu au fost prezenti la plen, la voturi importante", a spus presedintele PSD.

Intrebat care sunt acei colegi, Dragnea a aratat ca numele se vor vedea pe listele de candidati.

In ceea ce priveste persoana lui Victor Ponta, Liviu Dragnea spune ca nu este suparat. "Este a mia oara cand spun: Nu, nu sunt suparat, din punct de vedere al criteriilor este un nonsens ca sa discutam ca Victor Ponta nu va fi pe listele PSD-ului. Sigur ca va fi si cred va fi in continuare la Gorj", a spus liderul social-democratilor.