Partidul National Liberal (PNL) va avea cel putin o treime parlamentari noi in viitorul legislativ, a declarat vineri prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, potrivit Agerpres.

"Experienta dupa alegerile locale ne arata ca va trebui sa facem ca si la invatamant, o chestie duala, sa impletim experienta unora dintre membrii nostri cu tineretea si noutatea care trebuie sa apara in viata politica romaneasca. Eu va spun ca vom avea cel putin o treime parlamentari noi care nu au mai fost in Parlamentul Romaniei. Vom pastra o parte dintre parlamentarii care au dat randament si care au performat, care nu au probleme de integritate astfel incat experienta lor si dorinta de afirmare a celor tineri sa ne aduca cele mai bune rezultate", a subliniat prim-vicepresedintele PNL.

El a aratat ca pe listele pentru viitorul Parlament vor fi si tineri si femei, in proportii suficient de mari in asa fel incat "sa nu mai fim considerati singurul Parlament misogin din Europa", a precizat Atanasiu.

"Va garantez ca pe listele PNL nu veti vedea nici un candidat care sa aiba, de exemplu, dosarul domnului Dragnea, presedintele PSD, sa fie cu sentinta de condamnare chiar daca cu suspendare", a mai spus Atanasiu.

Acesta a precizat ca in aceasta perioada se lucreaza intens la listele de candidati pentru Parlament, urmand ca in luna septembrie conducerea partidului sa ia in discutie candidaturile pentru a le valida.

De asemenea, se lucreaza la programul de guvernare, care va aduce in discutia opiniei publice si cateva teme importante, cum ar fi un proiect de lege privind pedepsele alternative care sa duca la inlocuirea unor pedepse privative de libertate. Proiectul de lege va fi prezentat pe larg in perioada urmatoare, initiatorul acestuia fiind parlamentarul PNL de Brasov Gabriel Andronache, a spus Atanasiu.