Liviu Dragnea a declarat vineri, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca va avea o discutie luni cu Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, privind o motiune de cenzura la adresa guvernului Dacian Ciolos, despre care a afirmat ca nu are niciun respect fata de lege. "Luam in calcul serios" depunerea unei motiuni de cenzura, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea si Dacian CiolosFoto: Agerpres

"Dupa acest comportament, incepem sa ne gandim serios. Luni voi avea o intalnire cu domnul Tariceanu. Luam in calcul serios pentru ca ceea ce au facut acum arata, dincolo de dispret, si faptul ca nu au niciun fel de respect fata de lege. Este o lipsa de informare crasa", a spus Dragnea. "Nu are nevoie sa modifice Codul fiscal. Au modificat Codul fiscal prin Hotarare de Guvern. Este o ilegalitate foarte serioasa, din pacate", a completat el.

UPDATE 14.28 Dragnea a venit cu declaratii suplimetare intr-o conferinta de presa la finalul sedintei. El a afirmat ca i-a informat pe cei din CEx de "minciuna pe care vad ca a inceput sa o practice premierul Ciolos si ministrii sai privind demersul cinic indreptat inspre veteranii de razboi".

Guvernul "Ciolos vrea sa fie precum croitorasul cel viteaz. Dumnealor au spus ca au fost obligati sa puna acele articole in hotararea de guvern pentru ca este o scapare in Codul Fiscal, e o minciuna. Codul fiscal este foarte clar, scutirile se refera atat la cladirile in proprietate cat si in coproprietate. Pentru faptul ca functionarii din guvern cauta sa vada cum mai pot lua cativa lei au completat in mod ilegal o lege organica - codul fiscal. Trebuie sa inceteze cu aceasta minciuna sfruntata, nu trebuie sa procedeze la modificarea Codului Fiscal, trebuie sa isi modifice aceasta HG ilegala si trebuie trasi la raspundere" a spus Dragnea, adaugnd ulterior ca premierul "minte".

***

Guvernul va modifica prin ordonanta de urgenta legea Codului Fiscal, in sensul corectarii regimului facilitatilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greseli facute de guvernul Ponta si votata in parlament", a declarat, joi, pentru Mediafax, premierul Dacian Ciolos. Premierul a adus aceste clarificari dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Guvernul de dispret fata de veterani, prin impozitarea pensiilor, si a amenintat cu o motiune de cenzura. Premierul Ciolos sustine insa ca Guvernul nu a venit cu modificari care sa elimine drepturi pentru veterani, ci doreste sa corecteze "greseala facuta de guvernul Ponta".

Ulterior, Ciolos a anuntat ca a cerut Ministerului de Finante sa analizeze posibilitatea de a permite in continuare veteranilor si familiilor lor sa plateasca impozitul cu deducerile la care au dreptul veteranii. "Am cerut Ministerului de Finante sa analizeze inclusiv posibilitatea de a permite in continuare veteranilor si familiilor sa plateasca impozitul cu deducerile la care are dreptul veteranul atunci cand cladirile respective sunt folosite pentru locuinte de familie", a precizat primul ministru, citat de Agerpres.

Aceste controverse au aparut dupa o hotarare de guvern prin care se specifica faptul ca scutirea de impozit pe cladiri se acorda doar pentru factiunea de proprietate detinuta in coproprietate de veterani. EVZ si Antena 3 au acuzat guvernul ca "taie drepturile veteranilor".