Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit vineri in Vaslui, presa locala notand faptul ca cel mai probabil acest judet a fost ales pentru a marca rezultatele inregistrate de filiala condusa de Dumitru Buzatu. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la finalul sedintei ca s-a discutat despre criteriile pentur candidatii la alegerile parlamentare, despre programul de guvernare si de calendarul de actiuni pana la campania electorala.

Liviu Dragnea cu liderii PSD Foto: Agerpres

"Pana la sfarsitul lunii august voi avea o discutie cu fiecare presedinte de organizatie PSD pentru a avea o prima forma a propunerilor de candidati. Vorbim de o improspatare a listelor de candidati cu multi oameni tineri dar bine pregatiti, cu doamne", a declarat Dragnea.

***

Presa locala din tara a inceput deja sa scrie despre posibilele liste. Un exemplu este in Prahova, unde din partea PSD ar putea candida printre altii Sebastian Ghita, precum si fratii Vlad si Andreea Cosma, copiii fostului sef al Consiliului Judetean Prahova, ambii trimisi in judecata, potrivit DePrahova.ro.

Sedinta CEx se desfasoara si in contextul atacurilor dintre Liviu Dragnea si Dacian Ciolos in scandalul impozitelor pentru veterani, liderul PSD amenintandu-l pe premier cu o motiune de cenzura, iar acesta replicand dur. Citeste detalii aici.

Dragnea se afla la Vaslui de joi, cand a avut intalniri cu lideri de filiale si cu primari din zona. Potrivit Monitorul de Vaslui, initial sedinta CEx fusese programata pentru 9 august, dar a a fost devansata. Dupa alegerile locale din 5 iunie, Dragnea a propus ca aceasta sedinta sa aiba loc la Vaslui, judet unde PSD a castigat 60 de primari, cu 16 mai multi decat in mandatul anterior, si peste jumatate din mandatele de consilieri locali sau judeteni.