Liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi a declarat, joi, pentru News.ro, ca nu poti impune ca regula generala ca parlamentarii cu trei-patru mandate nu mai trebuie sa candideze la parlamentare, asa cum a sugerat miercuri Adriana Saftoiu, dar a mentionat ca electoratul asteapta o innoire a clasei politice, noteaza News.ro.

"Cred ca analiza Adrianei Saftoiu este una corecta. Si eu cred ca va trebui sa existe un mix, un echilibru intre oameni cu experienta dar si oameni noi, pentru ca cetatenii si electoratul PNL asteapta o innoire a clasei politice, nu doar la nivel de primari, presedinti de consilii judetene, dar si la nivel de parlament", a spus Busoi.

El a mentionat ca "nu poti pune o regula generala, legata de cele patru mandate de parlamentar". "S-ar putea sa fie oameni foarte buni si apreciati care sa fie in aceasta situatie, dar ca principiu care trebuie urmarit, cred ca este un principiu bun", a spus el.

Liderul PNL Bucuresti a mentionat ca la sfarsitul lunii august, in functie de rezultatele sondajului de opinie lansat, se va stabili cine doreste sa candideze. "In functie de doritori, vom avea aceatsa discutie in partid", a adaugat Cristian Busoi.

Purtatorul de cuvant al PNL Adriana Saftoiu declarase pentru Radio France Internationale, ca spera ca elaborarea listelor partidului pentru alegerile parlamentare sa-i determine pe parlamentarii liberali cu trei-patru mandate "sa faca un pas in spate", intr-un context in care electoratul se arata reticent fata de persoanele pe care le considera ca fiind de prea multa vreme in prim-planul politicii.

"Eu vreau sa cred ca aceste liste vor fi foarte bine gandite, sper ca vom avea colegi care vor intelege ca e un moment foarte bun in care trebuie sa facem un pas in spate, in lateral. Stiu ca e destul de greu sa renunti la un moment dat la ideea ca esti parlamentar, mai ales dupa ce ai trei-patru mandate, dar eu cred ca ar trebui sa fie si o alegere a unor colegi care se afla deja la al patrulea mandat si cand spun lucrul acesta ma refer la faptul ca, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispozitie sa arati tarii ce poti sa faci pentru ea sunt suficienti. Suntem intr-un moment in care e limpede ca cetatenii au o reactie nu foarte buna la figuri pe care le considera deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obisnuite in comoditate si in privilegii", a declarat Saftoiu.

Copresedintele PNL Vasile Blaga nu a dorit sa comenteze, joi, afirmatia purtatorului de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, potrivit careia parlamentarii liberali cu trei-patru mandate ar trebui "sa faca un pas in spate" la alegerile din toamna, el afirmand ca nu s-a discutat acest lucru in partid.

"Nici nu am discutat despre liste, nu discutam acum despre liste. Am vazut multe discutii, pe liste, cine va fi pe Bucuresti, cine nu va fi. Noi nu am avut aceste discutii si nu am ce sa comentez", a precizat Blaga, care a anuntat ca va candida pentru un nou mandat la alegerile din toamna, el aflandu-se in prezent la al cincilea mandat de parlamentar.