Partidul Miscarea Populara (PMP) a semnat doua protocoale de colaborare cu Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), care vizeaza sustinere in plan legislativ din partea PMP pentru rezolvarea problemelor din transporturi si unul care are in vedere sprijinul politic din partea confederatiei, aceasta primind si doua locuri pe listele de candidati la alegerile parlamentare, transmite Agerpres.

"Astazi am semnat un protocol de colaborare in ceea ce priveste activitatile profesionale, dar si activitatile politice intre Partidul Miscarea Populara si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania. Este vorba de patronate din transporturi. Practic, avem doua protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructura, RCA, legislatie si asa mai departe, si altul legat de implicarea politica a acestui patronat in activitatea PMP. Asta inseamna ca vor avea reprezentanti in toate structurile noastre, nationala si locala, de la judet pana la ultima organizatie", a anuntat Traian Basescu, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.

Basescu a adaugat ca liderul COTAR va ocupa o functie in cadrul Consiliului Executiv National al PMP, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnati si reprezentantii confederatiei in structurile de la nivel judetean ale partidului.

"De asemenea, ne asumam sa asiguram doua locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din aceasta toamna", a declarat Basescu.

COTAR numara noua federatii nationale, 15 asociatii patronale si alte societati din domeniu sau domenii adiacente transporturilor