Liviu Dragnea a amenintat guvernul condus de Dacian Ciolos ca va depune motiune de cenzura daca nu isi "cenzureaza dispretul", acuzandu-l, intr-un comunicat de presa, ca a adoptat o hotarare de guvern prin care veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatiuni au ramas fara drepturile prevazute in Codul fiscal.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

Mai mult, Dragnea sustine ca cei din guvern nu au vrut sa "stea de vorba" cu reprezentantii veteranilor care au incercat sa discute cu ei pe aceasta tema.

"Guvernul Ciolos a adoptat o hotarare (Nr. 159/2016) prin care veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatiuni au ramas fara drepturile prevazute in Codul fiscal. De la 1 iunie, acesti oameni, care s-au sacrificat pentru Romania, luptand in Al Doilea Razboi Mondial sau in razboaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somati de administratiile financiare sa plateasca impozite de care fusesera scutiti prin lege (Codul fiscal). Aceeasi masura se aplica si persoanelor cu handicap. Anterior, Guvernul Ciolos impozitase si pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe acestia in situatia de a returna sume de bani din pensie. Incercarea reprezentantilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alti responsabili guvernamentali a esuat. Pur si simplu, n-a vrut nimeni sa stea de vorba cu ei.

Ii transmit lui Dacian Ciolos ca, daca astazi este premierul Romaniei, aceasta se datoreaza in primul rand celor care au luptat, cu riscul vietii, pentru tara lor. Nu sunt patetic. Respectul pe care il datoram lor nu se masoara in bani; cu toate acestea, drepturile pe care statul le acorda sunt atat de putine. Ii cer de aceea premierului Ciolos ca, urgent, sa anuleze efectele acestei noi si uluitoare dovezi de dispret la adresa romanilor. Romania este o tara care isi cinsteste eroii, inca mai este asa ceva. Daca acest guvern nu va sti sa-si cenzureze macar acest dispret, il va cenzura PSD prin motiune" se arata in comunicatul transmis de PSD.