Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus (99 de ani), si-a exprimat, luni, regretul pentru moartea Reginei Ana, aratand ca "s-a comportat ca o adevarata regina" fiind alaturi de regele Mihai "in toata viata lui zbuciumata".

Mircea Ionescu QuintusFoto: HotNews / DP

Recomandare de lectura:

"Eu am crescut in tineretea mea sub regimul monarhic atat de binefacator tarii noastre. Am fost si sunt un plecat admirator al regelui Mihai si nu se poate sa uit ca regina Ana a fost alaturi de el in toata viata lui zbuciumata, s-a comportat ca o adevarata regina si sper sa fie un exemplu pentru membrii Casei Regale si pentru noi toti romanii care pretuim oamenii adevarati. Dumnezeu s-o odihneasca si sa-i dea tot Dumnezeu putere Regelui sa reziste si la aceasta grea incercare", a declarat Quintus pentru Agerpres.

Regina Ana a Romaniei a murit, luni, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia, a anuntat Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I intr-un comunicat.

"La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges", precizeaza comunicatul.