Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat miercuri ca lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat, ci o teza corecta, la care a muncit foarte mult, transmite Agerpres, si ca se va "lupta" sa demonstreze ca acuzatiile de plagiat sunt false.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

"Sunt in domeniul sanatatii - cel putin in ultimii 25 de ani - sute, poate mii de lucrari de doctorat. Din miile de lucrari de doctorat care s-au sustinut in Romania in ultimii ani, singura lucrare care este analizata si acuzata este lucrarea mea legata de politici publice in sanatate. Lucrarea nu este plagiat si o spun fara teama, pentru ca vad ca presa a intrebat daca o sa raspund ca dl Negoita, ca nu-mi pasa. Eu nu pot si nu vreau sa spun ca nu-mi pasa, ca ma doare in bascheti, pe mine chiar m-ar durea ca acest lucru sa fie pus intr-un mod incorect si pentru ca lucrarea mea este chiar una corecta, la care am muncit foarte mult.

Nu aduc acuzatii, nu vreau sa ma victimizez, nu pornesc discutii publice, dar vreau sa anunt ca ma voi lupta legal si public pentru a dovedi ca acuzatiile sunt netemeinice si false. Acuzatia de plagiat este o ticalosie si cred ca faptul ca nu i-am raspuns pana acum poate intr-un fel prin tacere i-am hranit existenta", a declarat Busoi intr-o conferinta de presa.

El a explicat ca a redactat si sustinut teza de doctorat respectand toate criteriile Universitatii "Victor Babes" din Timisoara, iar subiectul lucrarii este unul original.

Busoi a precizat ca a folosit toate mijloacele de cercetare cunoscute. El a adaugat ca nu si-a insusit scrierile Alinei Mungiu-Pippidi si ale lui Andrei Taranu si ca i-a citat pe parcursul lucrarii pe cei doi autori.

Liberalul a respins si acuzatiile potrivit carora s-ar fi autoplagiat.

"Nu m-am autoplagiat. Am scris un articol", a afirmat liberalul.

O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Busoi, intitulata "Politici de sanatate in programele electorale si de guvernare in perioada de tranzitie", a fost depusa la Consiliul Nationale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), informa News.ro saptamana trecuta.

Amintim ca, in luna februarie, cand era candidatul PNL la Primaria Capitalei, Busoi a fost acuzat ca a plagiat in teza de doctorat in urma unei analize realizate de Stelian Ene, reprezentant al Institutului pentru modernizarea educatiei, publicata pe Contributors.ro. Sesizarea are la baza aceasta analiza.