Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, se intalneste vineri seara, la Baile Tusnad, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, oficialul de la Budapesta urmand sa soseasca in Romania pentru a participa la Universitatea de Vara 'Tusvanyos'.

Surse locale au declarat pentru Agerpres ca, la fel ca in fiecare an, premierul Ungariei va oferi o cina reprezentantilor maghiarilor din Romania, Slovacia, Ucraina sau Serbia, unii dintre ei fiind prezenti de cateva zile la Baile Tusnad, pentru a participa la lucrarile Universitatii de Vara. Potrivit acelorasi surse, din partea comunitatii maghiare din Romania ar urma sa participe, la aceasta intalnire, doar liderul UDMR Kelemen Hunor, iar subiectele abordate sunt legate de problemele cu care se confrunta maghiarii din tara noastra.

Intalnirea va avea loc cu usile inchise, in anii precedenti prezenta presei nefiind permisa nici macar in preajma hotelului unde au avut loc discutiile.

Kelemen Hunor nu a participat la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, din partea UDMR fiind prezenti la dezbateri doar unii primari sau parlamentari din zona.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va participa sambata, in ultima zi a Universitatii de Vara, la o dezbatere cu tema "Acasa in Europa!", la care vor lua parte si europarlamentarul Tokes Laszlo si Nemeth Zsolt, presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului de la Budapesta.

Motto-ul evenimentului din acest an, de la Baile Tusnad, este "Am fost, suntem si vom fi acasa in Europa", iar temele dezbatute de cei aproximativ 300 de lectori au legatura cu subiectele momentului in Europa, cum ar fi criza imigrantilor, problema terorismului sau Brexitul.

Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca de la Baile Tusnad este organizata de Fundatia Pentru Minoritati - Pro Minoritate din Budapesta si Consiliul Tineretului Maghiar din Romania - Cluj.