PNL Neamt a atacat in contencios administrativ hotararile privind alegerea noii conduceri a Consiliului Judetean Neamt, pe motiv ca votul pentru desemnarea presedintelui CJ si a celor doi vicepresedinti nu a fost secret, ci la vedere, pentru a putea fi controlat de PSD, transmite News.ro.

Potriviti purtatorului de cuvant al PNL Neamt, Monica Anton, liberalii au depus la la Sectia contencios-administrativ a Tribunalului Neamt o contestatie prin care solicita suspendarea efectelor hotararilor CJ Neamt privind alegerea presedintelui si a celor doi vicepresedinti ai institutiei.

"Legea a fost incalcata, intrucat in momentul in care au iesit din cabina de vot consilierii judeteni ai PSD, ALDE si PMP aveau buletinele de vot deschise, si nu impaturite, pentru a le arata liderilor lor ca au votat asa cum li s-a cerut. Cei care decid soarta judetului trebuie sa fie oameni onesti, nu persoane care incalca legea pentru interesul lor propriu. Cerem instantei suspendarea efectelor hotararilor CJ prin care au fost alesi atat presedintele, cat si cei doi vicepresedinti ai CJ Neamt", a spus Anton.

Liberalii anuntasera inca din 5 iulie ca intentioneaza sa atace in contencios-administrativ cele doua hotarari, precizand atunci ca asteapta ca deciziile sa fie semnate de catre prefectul judetului Neamt.

Liderul filialei judetene Neamt a PSD, Ionel Arsene, a fost ales, la inceputul acestei luni, presedinte al Consiliului Judetean Neamt. In functiile de vicepresedinte au fost alesi Laurentiu Dulama (PMP) si Ioan Asaftei (ALDE), liberalii parasind sala pe motiv ca votul nu a fost secret, ci la vedere.

Arsene a fost ales de 21 de consilieri, din totalul de 35. Au votat in favoarea sa reprezentantii PSD, ALDE si PMP, cele trei partide formand majoritatea in CJ Neamt.

In Consiliul Judetean Neamt, PSD detine 17 mandate, PNL 14, iar ALDE si PMP cate doua mandate.