Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat miercuri, dupa aprobarea fuziunii cu UNPR, ca obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamna este obtinerea a 15-20% din voturi, transmite Agerpres.

"Obiectivul este intre 15 si 20 procente pentru toamna", a spus Basescu, la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP si UNPR, in cadrul careia s-a votat fuziunea celor doua partide.

Intrebat daca este de acord cu 'profilul de premier al lui Dacian Ciolos', despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Basescu a spus: 'Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu'.

Presedintele PMP a precizat ca inca au mai ramas zone in teritoriu, in mediul rural, unde nici PMP si nici UNPR nu aveau organizatii, dar, in general, in urma fuziunii celor doua formatiuni, teritoriul este acoperit.

"Inca mai raman pete albe in mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizatii, dar, in general, se rezolva problema acoperirii teritoriului. In momentul de fata avem, la nivel national, cei doi presedinti executivi (Valeriu Steriu si Eugen Tomac - n.r.), avem doi prim-vicepresedinti, pana luni domnul Steriu ii va desemna si pe ceilalti doi, structurile in teritoriu fuzioneaza strict pe baza rezultatelor din alegeri, adica acolo unde organizatia judeteana de la UNPR a obtinut un scor mai bun are presedintia organizatiei, acolo unde a obtinut PMP are PMP presedintia. Cel mai mare obiectiv pe care il avem la Parlament este sa avem grup pentru a putea fi reprezentati in sectiile de votare la alegerile din decembrie", a spus el.

Intrebat daca sediul UNPR din Kiseleff va fi pastrat dupa fuziune, Steriu a spus ca se va decide in perioada urmatoare.

"Urmeaza in perioada imediat urmatoare o asezare pe tot ce inseamna active in tara, nu doar in Kiseleff. Avem foarte multe locuri in care se suprapun sediile PMP si UNPR, vom face o analiza. Cele mai bune cladiri vor ramane sediile pentru un singur partid", a afirmat Steriu.