Liderul Uniunii Salvati Bucurestiul a declarat luni la Adevarul Live ca noua formatiune USR - Uniunea Salvati Romania - isi propune sa obtina scorul de 10% la alegerile parlamentare, iar in perioada urmatoare se vor infiinta filiale in orasele mari resedinta de judet.

Nicusor Dan si Clotilde ArmandFoto: Captura Digi 24

Intrebat daca 10% nu este un obiectiv indraznet, consilierul general al Capitalei a raspuns ca nu si ca vor exista filiale in resedintele de judet.

Nicusor Dan a explicat ca USR asteapta sa fie inregistrat in registrul partidelor, ceea ce ar trebui sa se intample intr-o saptamana, apoi USB va fuziona cu USR, formalitate necesara intrucat USB ar urma sa fie radiat ca partid pentru ca nu participa la alegerile parlamentare.

Intrebat ce va face in privinta partidelor noi din tara, precum "Pentru Iasi", Dan a declarat ca aceasta au o "dilema de identitate". "Partidele astea au o dilema de identitate. Ele s-au adresat comunitatii si au dubiul ca dizolvarea lor intr-o chestiune nationala sa nu fie in ochii electoratului o forma de tradare. Ideal ar fi ca partidele sa isi pastreze identitatea si sa formeze o alianta", caz in care, insa, potrivit legii, pragul electoral creste - de la 5% la 8% pentru o alianta de doua partide, 9% pentru trei. "Este exact modul in care PNTCD a iesit din viata politica" a mai spus Dan.

In aceasta situatia, "optiunea noastra a fost cu parere de rau ca nu vom merge intr-o alianta" a explicat el.

Dan a precizat ca este posibil ca "Pentru Ias" sa decida totusi sa fuzioneze prin absorbtie cu USR. Nu este si cazul lui Dan Masca, liderul POL (Partidul Oamenilor Liberi) de la Targu Mures.

De asemenea, intrebat daca nu este intr-o criza de timp avand in vedere ca mai sunt mai putin de 5 luni pana la alegerile parlamentare, Dan a admis: "Bineinteles, in alegerile locale am fost intr-o de timp acum suntem intr-o criza de timp si mai mare. Aici la portile orientului toate lucrurile se fac in ulitmul moment".

El a vorbit si de relatia cu Clotilde Armand, spunand ca nu exista o rivalitate intre ei. "Cand ai o prietenie de 20 de ani nu se pot schimba multe" a spus el.

Potrivit acestuia, Armand va avea un rol important inainte de alegerile parlamentare si va merge in teritoriu.

La intrebarea daca ar putea fi candidat la primaria Capitalei in 2020, Dan a raspuns: "Cu siguranta da. Daca este cnieva mai bun ca mine in orice secunda fac un pas in spate."