Senatoarea PSD Gabriela Cretu scrie vineri pe pagina sa de Facebook, despre atacatorul din Nisa care a ucis 84 de persoane, ca acesta nu are profil de terorist, ci de sinucigas, enumerand mai multe aspecte ale vietii acestuia care ar justifica acest profil de "sinucigas disperat".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce scrie Cretu:

"Donc(!) 31 de ani. Sofer. In divort. Trei copii. Probleme financiare. Pus sub supraveghere pentru violenta conjugala. Depresiv. Sub tratament. Ziua Nationala. Toata lumea se bucura! Asta-i profil de sinucigas disperat, nu de terorist, iertare... :( Terorismul e un act politic! Trebuie sa aiba vreun sens, chiar daca eronat... Restul e instrumentalizare"

Ulterior, raspunzand unui comentariu despre armele gasite in camionul atacatorului, ea afirma: "Care erau falsuri, nu arme adevarate. Dar nu am sustinut ca nu ar fi vrut sa dea un sens maret mortii sale. Se poate sa fi vrut sa-si lege numele de terorism."

Pozitia lui Cretu este in contradictie cu liderii partidului din care face parte, care se refera la atacul de la Nisa cu termenul "atac terorist", asa cum a fost numit de autoritatile franceze.

Ce au spus acestia in comunicate de presa:

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD: "Imi exprim solidaritatea, revolta si condoleantele sincere pentru tragedia care a lovit, din nou, fara mila Franta, chiar de Ziua lor nationala! Un moment, care trebuia sa apartina fericirii, libertatii si apropierii de valorile franceze, a incercat sa fie confiscat de teroare, ura, violenta si moarte. Un asemenea nou atac odios impotriva oamenilor nevinovati ar trebui sa uneasca din nou Europa si intreaga lume in fata amenintarilor terorismului", a precizat Fifor intr-un comunicat.

Florin Paslaru, liderul deputatilor PSD: "Am primit cu profunda tristete vestea atacului de la Nisa, in care peste 80 de vieti nevinovate au fost irosite intr-un atac de o cruzime fara margini. Am credinta ca Franta se va ridica deasupra tragediei petrecute de Ziua Nationala, iar spiritul francez, care a dat lumii esenta valorilor democratice, nu se va lasa infrant. Teroristii din spatele atentatului de la Nisa nu vor reusi sa umbreasca istoria Frantei si nici sa pateze in vreun fel expresia idealurilor sarbatorite pe 14 iulie - libertate, egalitate, fraternitate."