Clotilde Armand afirma ca solutia pentru problema din penitenciare, care a generat mai multe proteste in tara, nu este promovarea unui proiect de lege de amnistie si gratiere, care ar transmite un mesaj gresit privind "determinarea Romaniei de a combate infractionalitatea", ci constructia de noi penitenciare si modernizarea si reabilitarea penitenciarelor existente.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

Ce scrie Armand, consilier local din partea USB, pe pagina sa de Facebook:

"Asistam la multiple proteste in penitenciarele din Romania referitoare la conditiile de detentie si la campanii mediatice sustinute pe aceasta tema.

USB/USR considera ca intr-adevar conditiile de detentie din Romania trebuie imbunatatite. Insa solutia pe termen lung pentru a elimina supra-aglomerarea din penitenciare nu este promovarea unui proiect de amnistie, cat constructia de noi penitenciare, care sa ofere conditii de detentie civilizate.

Pe langa alocarea unui buget de la Guvern, trebuie cautate toate modalitatile de finantare pentru astfel de lucrari de modernizare si reabilitare a penitenciarelor, inclusiv finantarile nerambursabile pentru constructia de noi penitenciare.

O lege a gratierii sau amnistiei ar transmite un mesaj gresit referitor la determinarea Romaniei de a combate infractionalitatea de orice tip, inclusiv cea legata de fapte de coruptie."