Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, pentru News.ro, ca ideea intalarii mai rapide a unei conduceri unice la varful partidului s-a mai discutat in interior, insa decizia va fi luata la capatul unei cercetari sociologice privind modul in care electoratul percepe derularea fuziunii dintre PNL si PDL.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

"Este o preocupare sanatoasa, o idee care nu e noua, s-a mai discutat in interiorul partidului", a declarat Alina Gorghiu despre posibilitatea instalarii unei conduceri unice in PNL

Aceasta a precizat ca o decizie privind modul in care va functiona PNL la varful partidului va fi luata in urma unei analize sociologice. "Zilele acestea dam drumul la o analiza sociologica in care testam inclusiv modul in care electoratul percepe derularea fuziunii, inclusiv la nivel central. In functie de rezultatul analizelor, vom decide ce e mai bine pentru PNL si pentru electoratul de dreapta din Romania", a precizat Gorghiu.

Potrivit conditiilor initiale ale fuziunii dintre PNL si PDL, conducerea noului PNL urma sa fie asigurata de doi copresedinti pana in 2017, cand un presedinte unic urma sa fie ales de catre Congres.

In majoritatea judetelelor conducerile bicefale ale filialelor PNL au fost inlocuite cu conduceri unice.