Europarlamentarul Cristian Busoi a fost numit presedinte al filialei PNL Bucuresti, propunere votata luni in cadrul Biroului Politic National al partidului, iar Adriana Saftoiu va ocupa funct de prim-vicepresedinte ale filialei ramasa fara conducere dupa demisia lui Catalin Predoiu.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

"Principalul nostru adversar este PSD. Ne-am dori un dialog cu USB, daca nu, vom face singur opozitie" a declarat Busoi imediat dupa incheierea sedintei, adaugand ca nu ii percepe pe cei de la USB ca principalii adversari.

Intrebat cum ar trebui sa se concretizeze aceasta colaborare intre PNL si USB, liderul PNL a explicat ca trebuie sa exista pozitii comune in cadrul consiliilor locale "impotriva unor excese" al PSD.

In privinta colaborarii cu Adriana Saftoiu, Busoi a declarat ca aceasta "are multa experienta" iar termenii acestei colaborari vor fi stabiliti in urmatoarea sedinta de organizatiei.

"De astazi nu trebuie sa mai existe vechiul PNL si noul PNL" a mai spus Busoi.

Busoi se afla deja la conducerea filialei ca interimar, fiind delegat de Predoiu.

Saftoiu a fost desemnata si purtator de cuvant al partidului, in locul deputatului Ionut Stroe, care va prelua conducerea filialei PNL Craiova.

Numele celor doi au fost vehiculate pentru a ocupa functia de presedinte la Bucuresti inca de la inceput, imediat dupa demisia lui Predoiu ca urmare a esecului de la alegerile locale.

A existat de asemenea o discutie ca deputatul Ovidiu Raetchi, fost candidat al PNL la primaria Sectorului 5, sa devina prim-vicepresedinte, o decizie urmand sa se ia saptamana viitoare.

In cazul filialelor de sector, de asemenea fara conducere, s-a decis organizarea de alegeri interne, in luna august.