Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, a fost luat in discutie in cadrul filialei PNL Bistrita-Nasaud pentru a prelua conducerea interimara a organizatiei, fapt confirmat vineri, intr-o conferinta de presa, de senatorul liberal Dorin Dobra, transmite Agerpres.

Augustin ZegreanFoto: Agerpres

Dobra a declarat ca se poarta ultimele discutii pe marginea propunerilor pentru respectiva functie, urmand ca, luni, Biroul Politic National al PNL sa ia decizia finala.

Vinerea trecuta, filiala Bistrita-Nasaud a anuntat ca numele care a fost inaintat BPJ pentru preluarea functiei de presedinte unic interimar este cel al consilierului judetean Robert Sighiartau, care a obtinut in lupta interna trei voturi in plus fata de contracandidatul Ioan Turc, fost lider judetean al PNL si director al Oficiului Judetean al Registrului Comertului.

"E in discutie astazi, in afara de propunerile de vinerea trecuta, orice nume. Personal, mi-as dori (varianta Augustin Zegrean - n.r.). Astazi se discuta aproape orice nume", a spus Dobra in conferinta de presa.

Intrebat cum a ajuns sa se discute in partid despre varianta Augustin Zegrean, senatorul liberal a spus ca a fost vorba despre 'o potrivire fericita' cu incheierea mandatului acestuia la CCR.

"A fost un prilej, o intamplare, o potrivire fericita intre finalizarea mandatului domniei sale si situatia de la Bistrita. Nu s-a luat legatura formal (cu Augustin Zegrean - n.r.), au fost doar discutii intre noi, la masa, colegi. Eu sunt unul dintre cei care s-a uitat la numele Augustin Zegrean ca la o solutie", a spus Dobra.

Inainte de a deveni judecator al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a fost membru al PD si deputat de Bistrita-Nasaud din partea acestui partid.