Senatorul de Bihor Cristian Bodea, fost membru PNL - partid de unde a fost exclus, s-a inscris joi in Partidul Ecologist Roman si a primit functia de vicepresedinte, informeaza Agerpres.

Cristian BodeaFoto: Senatul Romaniei

"De ce am ales PER? Raspunsul e simplu. Pentru ca, in primul rand, nu ma intereseaza sa fiu pe o lista, cum fostii colegi din PNL m-au acuzat. Nu am criticat conducerea PNL si obedienta fata de Iohannis pentru ca as fi vrut o alta lista, ci pentru ca purtam grija PNL in care am evoluat 16 ani si pentru ca mi-a pasat vazand ca acel partid se prabuseste din cauza deciziilor gresite luate de conducerea partidului. Daca voiam pe lista mergeam la un partid mare sau puteam merge direct la PSD. Am ales un partid in care pot sa fiu eu insumi, in care pot sa fiu sincer, sa spun ce gandesc si sa nu mi se spuna ce sa fac si ce sa spun. Sa nu fiu o marioneta", a spus Bodea, intr-o conferinta de presa la sediul PER.

El a explicat ca a ales PER pentru ca ecologistii reprezinta un curent vechi, dar, din pacate, in Romania, ecologia e confundata "doar cu padurile si cu Rosia Montana".

"Din pacate, in Romania, se considera ca intr-adevar e o problema ca se vand padurile, ca sunt inundatii din cauza defrisarii, ca e o problema ca agricultura e moarta, dar ecologistii nu ar face mare lucru pentru tara, pentru ca romanii par mai mult preocupati de pensie sau de taxe, dar daca vine dealul peste ei, daca orasele sunt inundate, daca desertificam si daca mancam rosii din Turcia si banane din Ungaria nu vom trai mai bine cu pensia. Eu cred ca ecologismul poate fi vandut mai bine romanilor, facut si comunicat pe intelesul cetateanului, pentru ca el nu inseamna doar padure, este un mod de viata si o filosofie. Cred ca PER poate sa ofere romanilor mai mult decat 'salvati padurile', poate veni cu o filosofie inteligenta pentru sistemul de pensii care este invechit si va cadea, poate sa ofere o alta abordare asupra administratiei oraselor', a mentionat Bodea.

Bodea a fost exclus, pe 15 iunie, din PNL, dupa ce a criticat conducerea partidului, rezultatele de la alegerile locale si pe presedintele Klaus Iohannis, pe care l-a denumit "marele ayatollah al Romaniei".