Dan Costescu a demisionat marti din functia de ministru al Transporturilor, dupa ce a avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos, au declarat pentru HotNews.ro surse institutionale. Informatia a fost publicata initial de catre Digi 24.

Dan Costescu si Dacian CiolosFoto: Ministerul Transporturilor
  • Plecarea lui Costescu ar putea fi urmata si de alte demisii, afirma surse guvernamentale.

Demisia lui Dan Costescu vine la o zi dupa ce ministrul Transporturilor declara ca situatia drumurilor din Romania trebuie imbunatatita urgent, insa romanii trebuie sa aleaga mijlocul de transport care li se potriveste cel mai mai bine, transportul cu trenul fiind, in opinia ministrului, "un lux".

La jumatatea lunii mai, Dacian Ciolos declara ca Dan Costescu este unul dintre ministrii de a carui activitate este nemultumit, premierul reprosandu-i lui Dan Costescu faptul ca nu a restructurat si eficientizat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

De atunci, presa a scris in mai multe randuri ca Dan Costescu este unul dintre ministrii de care premierul Dacian Ciolos este nemultumit si ar urma sa fie inlocuit.

Dan Costescu este unul dintre ministri criticati ai guvernului, acuzat ca nu a facut suficiente eforturi pentru deblocarea unor proiecte, lansarea altor proiecte noi, accelerarea adoptarii MasterPlanului de Transport si reformarea companiilor din subordine, in special CNADNR.

Surse institutionale au explicat de-a lungul timpului pentru HotNews.ro ca Dan Costescu nu s-a bucurat de cea mai buna imagine in cadrul Guvernului si ca relatiile cu premierul Ciolos s-au deteriorat din ce in ce mai mult pe fondul nemultumirilor care s-au adunat.

O demitere a lui Costescu era luata in calcul de premierul Ciolos inca din luna aprilie.