Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi critica, intr-un comunicat de presa, intentia anuntata de primarul Capitalei Gabriela Firea de a interzice organizarea evenimentelor de amploare in locuri care blocheaza circulatia, precum concertele din Piata Constitutiei, si afirma ca "are o problema de logica administrativa".

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

Comunicatul transmis de Busoi, primul candidat al PNL la primaria Capitalei, care s-a retras dupa trei luni, lasandu-l in locul sau pe Ludovic Orban:

"Ideea Primarului General de a reduce numarul evenimentelor publice ca sa se circule mai bine in oras este, probabil, o manifestare a temerii ca, fiind aleasa doar de 14% dintre bucuresteni, este de preferat ca oamenii sa se intalneasca mai rar in locuri publice, ca nu cumva sa le vina idei critice fata de administratia Capitalei.

Pentru ca doamna Primar General este familiarizata mai mult cu realitatile administrative ale orasului Voluntari, nu stie probabil ca Bucurestiul a renascut tocmai din aceste activitati, din evenimente sportive, culturale, concerte, care au incovenientul unor blocaje temporare ale traficului, dar care fac din Bucuresti un oras viu si frumos.

Doamna Firea bate din picior vehement, nemultumita ca in weekend este blocata circulatia pentru a face loc activitatilor sportive si, ca solutie de fluidizare a traficului, vrea interzicerea evenimentelor.

Ca o demna continuatoare a performantelor administrative ale fostului primar Oprescu, doamna Firea, daca vrea sa rezolve problema traficului, trebuie nu sa interzica manifestarile sportive in Bucuresti, ci sa faca mult asteptata autostrada suspendata, o solutie certa de fluidizare a traficului.

Primarul Firea are o problema de logica administrativa: trafic mai fluid nu inseamna mai putine evenimente, ci mai multa infrastructura. Dar, este mai greu sa construiesti decat sa interzici sau sa promiti, cum promitea in campanie doamna primar Firea ca ii va consulta pe bucuresteni.

PNL va urmari cu atentie desfasurarea activitatii noului Primar General si ii recomanda cu caldura Gabrielei Firea ca, atunci cand nu stie ce sa faca in materie de administratie, sa sune un prieten din Voluntari sau chiar, mai bine, sa apeleze la sfatul locotenentilor din administratia Pandele, pe care doamna Firea i-a implantat, de curand, la Primaria Generala."

Firea a venit cu precizari luni dupa-amiaza si a declarat ca nu doreste sa interzica organizarea evenimentelor culturale si sportive in centrul Capitalei, ci are o problema cu concertele mari, organizate in Piata Constitutiei, care blocheaza traficul in zona si cate o saptamana. Aceasta a explicat ca marile concerte gazduite in Piata Constitutiei si alte evenimente de amploare ar putea fi organizate in parcuri, pe Arena Nationala sau la Romexpo. Primarul general a declarat ca nu s-a referit la evenimente de genul Street Delivery, "Femei pe Matasari" si cele ale comunitatii biciclistilor, care se vor desfasura in continuare in actualele locatii, neexistand nicio problema.