Copresedinte PNL Vasile Blaga a declarat, luni, ca reprezentantii PNL merg la consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema Brexit pentru a fi informati despre discutiile care au avut loc la Consiliul European de saptamana trecuta.

"Astazi ascultam. Am fost chemati sa fim informati despre ceea ce s-a intamplat la Bruxelles si care sunt punctele de vedere ale premierului si presedintelui", a spus Blaga dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, intrebat cu ce mandat merge PNL la Cotroceni.

"PNL este un partid serios. Noi consideram ca locul nostru este in Europa si Uniunea Europeana, dar ca vocea noastra trebuie sa fie mult mai puternica", a mai spus el.

Cea de-a doua rundă de consultări între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor parlamentare, pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii are loc, luni, la Palatul Cotroceni, noteaza Agerpres.

Pe 30 iunie, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îi invită pe premier, guvernatorul BNR şi liderii partidelor la o nouă rundă de consultări, prilej cu care doreşte să îi informeze cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, în perioada 28 - 29 iunie.