Liderul PMP, fostul presedinte Traian Basescu, a declarat duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca, in opinia sa, Marea Britanie nu va avea pierderi majore dupa iesirea din Uniunea Europeana, apreciind ca 'pierderile vor fi in Europa', informeaza Agerpres.

Traian BasescuFoto: Hotnews

In ceea ce priveste efectele asupra tarii noastre, Basescu a declarat ca 'Brexitul' ar putea afecta romanii care traiesc si muncesc in Marea Britanie, pe tinerii care doresc sa studieze in aceasta tara, dar si sumele pe care Romania le-ar putea obtine din bugetul comunitar.

Basescu si-a exprimat, insa, ingrijorarea ca retragerea din UE a Marii Britanii, care are cel mai mare potential militar dintre statele Uniunii, ar putea crea probleme de securitate, pentru ca 'una e sa ai granita la Marea Neagra si una sa o ai la Atlantic'.

Traian Basescu a apreciat ca Romania ar trebui 'sa se bata' pentru a nu pierde niciun euro din bugetul 2014-2020 si sa-si defineasca o axa de securitate direct cu Marea Britanie, si nu prin intermediul Bruxelles-ului.

'Nu e ca si cum cineva isi ia palaria si pleaca (...) Va fi un proces lung, sa nu va asteptati la un proces scurt (...) Intrebarea este cine pierde si cine castiga. Parerea mea e ca UE va pierde mai mult decat Marea Britanie', a spus Traian Basescu, la B1TV.