Marian Petrache a fost ales joi presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, in urma votului consilierilor judeteni, anunta Agerpres. Marian Petrache (PNL) a obtinut 18 voturi pentru, iar contracandidatul sau la aceasta functie - Nicolae Nasta (ALDE) - 15.

Marian PetracheFoto: Agerpres

In cadrul aceleiasi sedinte au fost alesi ca vicepresedinti ai CJ Ilfov - Rizia Tudorache (PMP) si Petre Popeanga (PMP).

"A fost un scor relativ strans si probabil ca s-a urmarit un blocaj pe procedura, in incercarea de a fi balotaj", a declarat Marian Petrache.

El a spus ca va continua lucrarile incepute.

"Urmeaza continuarea lucrarilor pe care le-am inceput, adica avem doua drumuri judetene urgent de facut, pe bani europeni, avem laserul de la Magurele, avem intermodalul de la Moara Vlasiei, (...) avem de finalizat procesul de la Spitalul Judetean Ilfov. Dupa parerea mea, va fi cel mai greu mandat al CJ Ilfov", a precizat Petrache.

Intrebat de ce si-a dorit sefia CJ Ilfov, el a spus ca ar fi regretat sa nu continue ceea ce a inceput.

"Stiu ce am facut patru ani, (...) mi-ar fi parut rau sa nu continui ceea ce am inceput. (...) Prioritatea va fi Spitalul Judetean, pentru ca am terminat in decembrie o finantare pe fonduri europene de aproape 15 milioane de euro si mai trebuie sa continuam noi cu fonduri proprii pentru a-l aduce la cele mai inalte standarde. Prioritate pentru mine inseamna sa finalizam, acolo unde nu am finalizat, gradinitele cu program prelungit. (...) Astept deschidere din partea doamnei Firea (primarul general al Capitalei - n.r.) pentru a introduce RATB in judetul Ilfov", a afirmat Marian Petrache.

Tot in sedinta de joi au fost validati cei 33 de consilieri judeteni (16 de la PNL, 12 de la PSD, 3 de la ALDE si 2 de la PMP).

"S-a incercat, pe procedura, o blocare a votului, astfel incat majoritatea creata in urma protocolului dintre PNL si PMP sa nu iasa. (...) S-a incercat scoaterea de la vot a unor colegi de-ai nostri, care erau pe lista suplimentara. Mai exact si de la noi si de la PMP au fost doi colegi care si-au declinat, au renuntat la mandatul de consilier judetean. Pana la validarea celor care i-au inlocuit s-a incercat o blocare a votului, astfel incat sa nu se faca o majoritate. (...) Pana la urma s-a ajuns la un consens, s-a respectat legea si s-a facut majoritatea", a explicat Petrache.