Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi ca stie de la un senator UNPR ca Gabriel Oprea a povestit a discutat cu presedintele Klaus Iohannis fuziunea UNPR-PNL, informatie despre care spune ca "daca se dovedeste a fi adevarata, e foarte grav", relateaza Mediafax. Administratia Prezidentiala a declarat, la solicitarea Mediafax, ca seful statutului nu se implica in negocierile dintre partide, fiind "sub nivelul Presedintelui un astfel de demers". La randul sau, presedintele UNPR a scris pe Facebook ca informatiile "sunt ca in bancurile cu Radio Erevan."

Declaratia facuta de Dragnea la Targoviste, unde are loc Comitetul Executiv National al PSD: "Un senator, care venit la noi si a zis ca nu vrea sa merga la PNL, ne-a spus ca domnul Oprea le-a spus ca inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul asta. Mi se pare o informatie care daca se dovedeste a fi adevarata e foarte grav. Domnul Oprea, domnul Steriu si domnul Iohannis ar trebui sa lamureasca daca au avut in trei sau cate doi discutii pe aceasta tema pentru ca ar fi o implicare neconstitutionala a presedintelui in viata partidelor".

Intrebat daca in acest context PSD se gandeste la o suspendare din functie a sefului statului, Dragnea a raspuns ca "informatia trebuie lamurita". "Poate a fost o gluma a domnului Oprea sau un neadevar, dar e o informatie care circula si care trebuie lamurita", a mai spus el, potrivit Mediafax.

Reactia Presedintiei: "Evident ca Presedintele nu se implica in negocierile dintre partide. Este sub nivelul Presedintelui un astfel de demers!"

Ce a scris Steriu pe pagina sa de Facebook: "Informatiile despre prezenta mea la Cotroceni sunt ca in bancurile cu Radio Erevan. Adevarul este ca am fost la Cotroceni, dar nu sa negociez. Adevarul e ca nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea si Vasile Blaga si Alina Gorghiu, cand toti presedintii partidelor politice parlamentare am participat la consultarea cu partidele politice pe tema BREXIT."