Partidul National Liberal a lansat joi, prin intermediul Organizatiei PNL Diaspora, campania de informare "Alaturi de romanii din UK" pentru romanii care traiesc in Marea Britanie, in contextul Brexitului, desfasurata pe o pagina de Facebook, anunta un comunicat de presa.

Potrivit acestui comunicat, pagina de Facebook va contine informatii despre Brexit. De asemenea, romanii pot semnala aici eventualele probleme cu care se confrunta in acest context.

"Pericolul xenofob este mai vizibil ca oricand, acum, in Regatul Unit, unde cetatenii straini stabiliti se confrunda cu furia nationalistilor extremisti. Romanii nu au fost nici ei ocoliti de aceste situatii nedemne pentru un stat care s-a definit intodeauna ca unul democratic. In acest context, PNL este ingrijorat de situatia celor peste 170.000 de romani care muncesc, potrivit datelor oficiale, in Marea Britanie - si care aduc beneficii tarii in care locuiesc - si de situatia celor aproximativ 9.000 de romani angrenati in diverse forme educationale in Regat," se mai precizeaza in comunicat.

PNL a cerut si Guvernului infiitarea unei linii telefonice dedicate romanilor din Marea Britanie.

"Stim ca cei mai multi dintre voi sunteti bine integrati in societatea britanica. Stim ca va faceti datoria fata de tara in care traiti, ca va aduceti contributia la prosperitatea ei. Meritati respect si sprijin, pentru ca vietile voastre sa nu fie tulburate de ultimele evenimente. Suntem alaturi de voi si vom depune toate eforturile pentru a va apara drepturile si interesele" a scris si copresedintele PNL Alina Gorghiu pe Facebook pentru a promova aceasta pagina.