Premierul Dacian Ciolos i-a cerut marti ministrului Comunicatiilor Marius Bostan sa isi ceara scuze si sa vina cu clarificari dupa declaratiile pe care le-a facut pe tema Educatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, informeaza Agerpres.

"Premierul Romaniei i-a cerut ministrului Bostan sa isi ceara scuze si sa vina cu clarificari pe aceasta tema. Comentariile domnului ministru nu angajeaza in niciun fel guvernul in acest moment, sunt regretabile din punctul nostru de vedere si ministrul va face clarificarile necesare", a spus Iolu, intr-un brifing la Guvern.

Intrebat daca prim ministrul ia in calcul si o remaniere a ministrului Bostan, Iolu a replicat: "Nu. Premierul i-a cerut domnului ministru sa isi ceara scuze. Noi am aflat cand eram in sedinta de guvern, urmatoarele etape, daca vor fi, vor fi la decizia premierului. Va veni cu clarificari de indata".

Ministrul Comunicatiilor Marius Bostan a afirmat marti, intr-o conferinta, ca unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici, aceasta justificare fiind o imbecilitate.

"Eu vad parintii la scoala. Eu sunt parinte. Jumatate dintre ei nu se intereseaza, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici in partea cealalta nu se cere calitate. Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca "am salariu mic" e o imbecilitate.

Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis", a spus Bostan.