Patru deputati UNPR au anuntat ca parasesc formatiunea si trec la PSD, dupa ce luni sapte senatori au plecat din UNPR, ceea ce a dus la desfiintarea grupului parlamentar din Senat.

Florina JipaFoto: AGERPRES

Este vorba de Laurentiu Chirvasuta, Viorel Blajut, Titi Holban si Valentin Blanariu, potrivit anuntului facut de secretarul Camerei Deputatilor dupa sedinta Biroului Permanent.

De asemenea, tot marti senatoarea Florina Jipa, celebra pentru momentul in care l-a uns cu mir pe Dan Sova in plen, a anuntat ca trece la PSD.

"Incepand de astazi voi fi in grupul PSD. Am fost accidental in grupul in care am fost si am fost tratata cum am fost. Opt ani am votat alaturi de PSD", a precizat Jipa, potrivit Agerpres.

Jipa a candidat pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala insa nu a fost sustinuta de cei din UNPR. In urma trecerii la PSD, Jipa va activa tot in cadrul Comisiei Juridice.

Partidul fondat de Gabriel Oprea a pierdut astfel alti 12 parlamentari si mai are in acest moment 31.

UNPR a avut la un moment dat un numar maxim de 55 de parlamentari.

Plecarile din UNPR se inregistreaza in contextul negocierilor pe care liderul partidului, Valeriu Steriu, le are cu PNL, privind o eventual fuziune/alianta, in timp ce Liviu Dragnea a anuntat ca PSD va merge singur in alegeri si a sugerat ca va negocia cu fiecare parlamentar UNPR in parte, nu cu liderii partidului.