Senatorii care au participat, in perioada 13 - 17 iunie, intr-o vizita oficiala in Franta, au cerut, luni, Biroului permanent decontarea sumei de 50 de euro, care reprezinta o taxa suplimentara pentru excedentul de bagaje la transportul cu avionul, conducerea Senatului respingand aceasta solicitare, scrie Agerpres.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat, dupa sedinta Biroului permanent, ca solicitarea privind decontarea sumei de 50 de euro a fost facuta ca urmare a faptului ca delegatia a avut 'cateva obiecte pentru cadouri din magazia Senatului', cu care s-a depasit greutatea bagajelor admisa pentru transportul la cala.

'Daca bine imi aduc aminte, la intalnirile care au fost in Franta, din partea Senatului delegatia Romaniei a avut cateva obiecte pentru cadouri, care au venit din magazia Senatului, s-ar parea ca astfel, cu aceste obiecte, s-a depasit excedentul de bagaje clasic. Cei de acolo, nu stiu cu care linie aeriana s-a zburat, nu au fost de acord sa scuteasca de plata si atunci s-a solicitat obligarea Senatului la plata acestei sume, care este de 50 de euro. Biroul permanent a apreciat ca suma este modica si ca poate fi acoperita altfel, nu din bugetul Senatului', a explicat Chelaru.

Biroul permanent al Senatului a aprobat in sedinta din 7 iunie un Memorandum intern privind vizita in Franta a delegatiei Grupului de prietenie Romania - Franta din Camera Superioara, la invitatia grupului de prietenie omolog din Senatul francez, in perioada 13 - 17 iunie. Din delegatie au facut parte senatorii Viorel Grigoras, Florian Popa, Cristian Radulescu si Laurentiu Coca, potrivit stenogramei sedintei publicata pe site-ul institutiei.