Vicepresedintele PNL Alin Tise a fost ales, vineri, in functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj si urmeaza sa renunte la functia de senator. Tise, care a fost presedinte al CJ Cluj si in perioada 2008-20012, a fost sustinut acum de PNL si de UDMR si a obtinut 25 de voturi din 37, in timp ce contracandidatul sau, Ioan Salatioan (PSD), a obtinut 12 voturi, informeaza Agerpres.

In CJ Cluj, PNL are 18 consilieri judeteni, PSD 12, iar UDMR 7.

In functiile de vicepresedinti au fost alesi Marius Manzat (PNL) si Vakar Istvan (UDMR).

UDMR Cluj a anuntat, tot vineri, ca a semnat un protocol de colaborare cu PNL Cluj pentru formarea majoritatii in CJ Cluj si in Consiliul Local Cluj Napoca, precum si in alte localitati clujene. Ca urmare a protocolului, UDMR a primit, vineri, functia de viceprimar la Cluj-Napoca si pe cea de vicepresedinte la CJ Cluj. De asemenea, UDMR va primi functii de viceprimar in mai multe localitati clujene unde cele doua formatiuni pot face majoritatea.

Potrivit protocolului, in localitatile din judet unde PNL si UDMR formeaza majoritati vor fi amplasate placute cu denumirea in romana, maghiara si germana a localitatii respective, chiar daca populatia minoritara detine o pondere mai mica de 20%.