PMP a facut, impreuna cu PSD si ALDE, majoritate in Cosiliul Local Bacau. Conducerea social-democrata bacauana a rasplatit gestul alegerii consilierilor Partidului Miscarii Populare, cu un post de viceprimar“Am primit liber de la Traian Basescu sa facem majoritati in consiliile locale. Majoritati si nu aliante”, a declarat Constantin Scripat (60 de ani), presedintele filalei bacauane a Partidului Miscarii Populare si noul viceprimar al mun Bacau.

Consilul Local Bacau, ales pe data de 5 iunie, este format din 23 de consilieri: noua de la PSD, cinci de la PNL, patru de la PSRo, doi de la ALDE, doi de la PMP si Cristian Ghinghes, independent.

Viceprimarul PMP a a obtinut 13 voturi pro si 10 contra, iar celalalt viceprimar, Dragos Stefan, dela ALDE, a intrunit, 14 voturi pro si 9 contra.

Momentul culminant al din sedinta CL Bacau la constituit juramantul si discursul tinut de noul primar al municipiului Bacau, Cosmin Necula (PSD): “Voi fi sincer, corect, deschis si nu cred ca doar o majoritate poate sa aiba priecte bune pentru oras. Nu cred ca doar un singur om stie binele si raul si are toate solutiile”. Aluziile catre fostul primar, Romeo Stavarache au fost limpezi – acesta din urma, mai ales in ultimi ani, a condus discretionar Bacaul inglodand financiar orasul in proiecte neterminate.

In timpul desfasurarii sedintei Consiliului Local Bacau, in sala au fost prezenti multi membri PSD, care au jignit, pe alocuri, opozitia formata din PNL si PSRo.