Dupa ce Senatul a respins, in premiera, proiectul de lege de de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a decis adoptarea proiectului, pe care insa l-au modificat substantial. Astfel, in Comisia Juridica au fost eliminate în totalitate capitole referitoare la justiţie, cultură şi administrarea patrimoniului protocolului de stat.

În schimb, Comisia juridică a adoptat amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 - 2020, potrivit Agerpres.

Guvernul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul Sănătate, Executivul va putea emite ordonanţe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Proiectul prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

Au fost 219 voturi "pentru".