Corina Suteu, ministrul Culturii, va fi audiata miercuri de Comisia pentru cultura din Camera, la solicitarea deputatului Theodor Paleologu. Ministrul va raspunde, incepand cu ora 14.00, la intrebarile deputatilor legate de principalele probleme din domeniu. Corina Suteu va face referire si la subscriptia publica pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului", transmite Agerpres.

Corina SuteuFoto: ICR NY

Tot miercuri, Comisia pentru cultura o va audia si pe Irina Radu, presedinte - director general al Televiziunii publice.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a trimis in luna martie conducerii Camerei Deputatilor o scrisoare in care arata ca pe site-ul Consiliului Europei a fost postata o alerta referitoare la situatia Televiziunii Romane si in care cerea un punct de vedere oficial cu privire la modificarea legislativa care ar putea duce televiziunea publica in insolventa.

"Doresc sa supun atentiei dumneavoastra faptul ca, recent, pe Platforma pentru promovarea protectiei jurnalismului si a sigurantei jurnalistilor de pe site-ul Consiliului Europei a fost postata o alerta referitoare la situatia Televiziunii Romane. Aceasta a fost introdusa la cererea Federatiei Internationale a Jurnalistilor si a Asociatiei Europene a Jurnalistilor si vizeaza pachetul de amendamente la Legea 41/1994 care ar putea aduce TVR in situatia de insolventa. Astfel, in opinia acestor asociatii, demersul legislativ reprezinta o amenintare la adresa independentei postului public de televiziune. Initiativa FIJ/AEJ are la origine o solicitare de sprijin din partea Sindicatului Roman al Jurnalistilor MediaSind. Mentionam faptul ca includerea Romaniei, alaturi de state precum Azerbaidjan, Federatia Rusa, Turcia, pe site-ul specializat al Consiliului Europei este de natura sa plaseze tara noastra intr-o postura incomoda, care contravine pozitiei oficiale a autoritatilor pe tema respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului', se arata in scrisoarea ministrului de Externe.

Ministrul solicita un punct de vedere oficial pe aceasta tema. "Va adresam rugamintea de a ne transmite un punct de vedere oficial pe subiectul mentionat, pentru a putea fi transmis Secretariatului Consiliului Europei si postat pe site-ul Platformei pentru promovarea protectiei jurnalismului si a sigurantei jurnalistilor", spunea Comanescu.