Liviu Dragnea a participat joi la Palatul Elisabeta la o intalnire cu Alteta Sa Principesa Margareta, cei doi discutand despre "viitorul Romaniei si rolul Casei Regale in societatea romaneasca". Dragnea a afirmat ulterior ca a discutat cu principesa Margareta despre rolul Casei Regale in societate, el mentionand ca statul acesteia trebuie "mult mai bine reglementat" si ca va avea discutii si cu celelalte formatiuni parlamentare, dar si cu premierul Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea si Principesa MargaretaFoto: Facebook - Liviu Dragnea

"Alteta Sa Regala Principesa Margareta m-a invitat astazi, si am participat cu placere, la Palatul Elisabeta pentru a purta o discutie despre viitorul Romaniei si rolul Casei Regale in societatea romaneasca!" a scris Dragnea pe Facebook, unde a publicat si o fotografie.

Presedintele PSD a precizat ca a fost contactat zilele trecute de Protocolul Casei Regale si a primit invitatia de a se vedea joi cu principesa Margareta. El a spus ca discutia pe care a avut-o la Palatul Elisabeta a fost legata de rolul Casei Regale in viata publica din Romania si in societatea romaneasca in general.

"Punctul meu de vedere, pe care l-am transmis Altetei sale Regale si pe care il spun si public si o sa-l spun si colegilor mei, este ca statutul Casei Regale din Romania trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca aceasta institutie fundamentala, importanta pentru societatea romaneasca sa aiba un statut foarte clar, sa poata sa fie ajutata si cred ca acest lucru poate fi reglementat prin lege. Astazi o sa vorbesc si cu colegii mei, cu domnul Tariceanu, cu domnul Steriu si cu domnul Daniel Constantin, sa incercam sa gasim o modalitate prin care Casa Regala sa aiba functionarea stabilita prin lege, pentru ca acum, din pacate, nu exista. Cred ca o sa am o discutie si cu prim-ministrul Dacian Ciolos si cu celelalte partide parlamentare. Pentru intreaga societate romaneasca rolul Casei Regale trebuie sa fie foarte bine definit si vom sprijini lucrul acesta", a declarat Dragnea.

Potrivit acestuia, Casa Regala este implicata in viata publica, dar este nevoie de o reglementare legala.

"Din discutiile pe care le-am avut acum, am inteles ca nu exista o reglementare legala prin care statutul Casei Regale sa fie clarificat si eu cred ca acest lucru trebuie rezolvat si o sa facem tot ce e posibil sa rezolvam lucrul acesta", a adaugat Dragnea.

El a mai precizat ca principesa Margareta i-a spus ca regele Mihai se simte mai bine si a inceput sa citeasca.