Guvernul a inclus in proiectul de lege privind abilitarea de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare multe "nazbatii", a declarat marti presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a precizat ca PSD va analiza acest aspect in Parlament, transmite Agerpres.

"Colegii mei au spus si azi ca in acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe nazbatii. Sunt proiecte de ordonanta sau titluri de ordonante de urgenta care nu au ce sa caute acolo, inclusiv legi organice. Le-am cerut de acum cateva zile sa se uite cu atentie si sa vedem care sunt ordonantele pe care noi, ca PSD, si sper si aliatii nostri o sa le permitem sa le adopte in aceasta vara. Decizia in CExN a fost ca, colegii mei din comisii, din Senat si din Camera Deputatilor, sa continue analiza acestui proiect de lege si cand va veni la vot, mi se pare ca marti vine in Senat, punctul nostru de vedere sa fie foarte ferm si sa dam un vot eliminand din acel proiect de lege ordonantele pe care noi nu credem ca Guvernul trebuie sa aiba abilitatea sa le emita", a afirmat Dragnea, la finalul CExN al PSD.

Intrebat despre ce propuneri de ordonanta pe care Guvernul intentioneaza sa le emita si PSD nu le agreeaza este vorba, el a afirmat: "O sa va spuna colegii mei cand termina analiza".

De altfel, Comisia de cultura a Senatului a acordat marti, cu sapte voturi "pentru" si o abtinere, aviz de respingere proiectului de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara, in timp ce in comisia juridica a fost amanat.