Cel mai atipic candidat de primar din judetul Arad l-a avut comuna Petris. Este vorba de o bucuresteanca de 31 de ani, care a produs o emisiune la MTV, iar ulterior s-a stabilit in satul aradean si a castigat alegerile. Irina Onescu s-a stabilit in satul aradean in 2011, de unde a organizat evenimente si este, cu siguranta, cel mai nonconformist primar din judetul Arad, scriu jurnalistii de la aradon.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar ulterior a organizat in tara festivaluri de muzica. Irina Onescu s-a nascut si a crescut in Bucuresti, unde a invatat la Colegiul National TGheorghe Lazar", iar ulterior a urmat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti.

La 23 de ani si-a infiintat o firma de productie audio-video, realizand pentru postul MTV Romania o mini serie intitulata MTV Passport. A calatorit prin lume, dar dupa cativa ani a lasat cariera si agitatia din Capitala pentru a se stabili in satul Petris, care are 500 de locuitori.

Bucuresteanca a ajuns pentru prima data pe Valea Muresului la varsta de doi ani. Parintii, de profesie geologi, veneau in delegatii, dar s-au indragostit de zona. Astfel, in 1991 si-au cumparat o casa in Petris, iar Irina si-a petrecut toate vacantele acolo. In 2011, a decis sa se stabileasca definitiv in satul aradean. Si-a continuat afacerile de aici, devenind organizator de evenimente, in special festivaluri de muzica.

A pus bazele proiectului "Route68 Summerfest", un festival care s-a desfasurat in judetul Hunedoara in perioada 2011-2014. Peste 80 de artisti de renume au concertat pe scena evenimentului de-a lungul celor patru editii. Pentru ca vrea sa promoveze satul care a adoptat-o, din 2014 organizeaza anual un maraton de ciclism.

Asa s-a nascut "Drumul Regelui", un eveniment care anul acesta a sarbatorit cea de-a treia editie.

Irina a declarat pentru aradon.ro ca a decis sa candideze in urma tragediei din Clubul Colectiv.

"Am avut prieteni care se aflau acolo si au scapat cu zile, dar si prieteni care nu au mai iesit la lumina. Pentru prima data, coruptia facea victime in mica noastra bula de confort, a tinerilor frumosi si rebeli, in randul apropiatilor. Nu mai puteam ramane indiferenta la o realitate stramba si distrugatoare", spune primarul comunei Petris.

A ales sa candideze independent, pentru ca "dependenta este prin definitie nociva, iar la sat doctrina de partid este egala cu zero. In comunitatile mici, oamenii aleg primarul dupa culoarea sufletului, nu dupa culoarea politica", a subliniat Irina.

A castigat alegerile la limita. Doar trei voturi a avut in plus fata de principalul concurent, Petru Gherman. A obtinut 207 voturi, iar Gherman a avut 204.

Noul edil isi doreste sa imbunatateasca radical infrastructura comunei, pentru a atrage investitii straine. Spune ca va depune cat mai multe proiecte pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile, considerand ca este sansa cea mai mare pentru cele sase sate de care trebuie sa se ingrijeasca: Petris, Ilteu, Seliste, Corbesti, Rosia-Noua si Obarsia.

"Trebuie sa recuperam teren la capitolul fonduri europene, atat in administratie, cat si la nivel de comunitate. I-am incurajat si ii voi incuraja pe micii fermieri si producatori sa isi dezvolte activitatea cu sprijin european", declara Irina.

Edilul a tinut sa vina cu niste precizari pe o retea sa de socializare, dupa ce au aparut mai multe materiale in presa in care a fost etichetata drept "cea mai frumoasa primarita" ori "vedeta MTV".

"In spatele unui titlu bombastic, generator de "click-uri", se afla totusi povestea reala a unei comunitati. Desi expunerea este binevenita, nu uitati ca functia pe care am obtinut-o in data de 5 iunie este una de sacrificiu, responsabilitate si angajament. Iar aspectul fizic cantereste fix ZERO in aceasta ecuatie. Oamenii care traiesc in Comuna Petris nu sunt actori in Las Fierbinti, ci sunt persoane reale, cu probleme reale. Cu sperante si cu visuri", a scris Irina Onescu pe pagina sa de Facebook.