Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca nu doreste sa se pronunte in legatura cu dezincriminarea abuzului in serviciu, el subliniind ca trebuie lasata Curtea Constitutionala sa judece chiar daca au fost persoane care au pus presiune pe judecatori, informeaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Eu zic sa lasam totusi Curtea Constitutionala sa judece. Am inteles ca zilele astea o sa ia o decizie si nu vreau sa ma pronunt. Chiar nu vreau sa fie influentati oamenii de acolo. Altii s-au pronuntat. Din cate am vazut la tv, altii chiar au pus presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale sa nu care cumva sa indrazneasca sa se gandeasca. Dar eu sunt un om simplu si astept, ca alti romani, sa vad ce decide Curtea Constitutionala. Mi-ar placea sa fie lasati sa judece si sa fie protejati", a afirmat Liviu Dragnea.

La sedinta din 24 mai, CCR a amanat pentru data de 15 iunie discutarea exceptiei de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu, exceptie ridicata in mai multe dosare. Intre acestea se numara cele care o vizeaza pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica, pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si pe fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, declara atunci ca aceasta chestiune, precum si alte exceptii ce priveau abuzul in serviciu "necesita o discutie serioasa", motiv pentru care s-a decis amanarea pentru data de 15 iunie.