Traian Basescu a comentat afirmatiile lui Victor Ponta despre "episodul MTO" precizand ca nu ar fi facut publica acea inregistrare daca Ponta nu ar fi mintit atunci cand a iesit de la consultari, adaugand ca nu-l mira faptul ca acesta l-a facut "bandit",avand in vedere "capacitatea lui intelectuala", informeaza Mediafax.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"La capacitatea intelectuala a lui Victor Ponta, probabil ca asa gandea. Eu nu as fi dat niciodata acea inregistrare, nu a fost in practica mea sa dau inregistrarile de la Cotroceni, unde se inregistreaza si in birou la mine si in Salonul Ambasadorilor, dar cand a iesit, el a mintit. A spus ca Basescu a injurat-o, ca a vorbit urat dnei ministru de Finante, inclusiv lui, iar asta m-a facut sa dau public dialogul. De fapt, avea in fata doi incompetenti", a declarat fostul presedinte, duminica, la Romania TV, intrebat cum comenteaza faptul ca Ponta l-a facut "bandit" si "escroc".

El a mai spus ca episodul nu a fost singular, refuzand sa spuna insa sa spuna numele altor demnitari care au mintit atunci cand au iesit de la consultarile de la Cotroceni.

"Va pot spune ca la mine, cat am fost presedinte, nu am vazut cocosel prin birou. Era un dialog civilizat. Dar dupa ce se termina discutia, daca lansau minciuni in spatiul public, nu ii iertam", a adaugat Basescu.

Victor Ponta a rememorat, intr-o emisiune la Antena 3, episodul "MTO" din 2014, de la Palatul Cotroceni, din timpul consultarilor pe tema reducerii CAS.

"(Fotografia - n.r.) a fost foarte buna, pentru ca ma enervasem pe Ioana Petrescu. Eram supernervos, pentru ca i-am zis inainte sa mergem: fii atenta fata mea, mergem la cel mai mare bandit din istoria Romaniei. Orice va spune, nu raspunzi, ca nu-ti vrea binele. Si a inceput smecherul Basescu si a zis: a, dumneavoastra, cu studii la Harvard. Am zis: clar, acum o face. Ii zisesem Ioanei, foarte buna, foarte desteapta, dar nu era de Dambovita. Pac, a pacalit-o si a inceput sa-i explice, ori omul avea altceva... avea cu filmarea sa o dea. Nu am bagat-o (in sedinta, dupa consultarile cu Basescu- n.r.), dar imi parea rau, pentru ca a fost victima colaterala totala", a spus Ponta.