Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov a deschis un dosar penal pentru coruperea alegatorilor dupa ce in spatiul public au aparut inregistrari audio in care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discuta despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 5 iunie.

Marian PetracheFoto: Agerpres

"S-a deschis un dosar in care se fac cercetari pentru coruperea alegatorilor", au declarat oficiali ai Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov pentru Mediafax.

Liderul PNL Ilfov Marian Petrache a sustinut, sambata, ca nu exista nicio incalcare a legii si ca Parchetul ar trebui sa cerceteze situatia, adaugand ca procurorii nu vor gasi nereguli.

"Toate partidele sunt organizate pe asa-zisele registre electorale sau registre de votanti. Eu eram in campania electorala, ma intalnisem cu colegii mei si le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de incalcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeste de bani, iar eu ii spun: aveti grija mare grija ca daca umblati cu bani, va ia politia. Dar ce nu dau cei care sunt interesati in inregistrarea aceea: la final... In sudul tarii si in Moldova, PSD ia foarte usor voturi, mult mai usor decat PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (...) Daca e un cetatean onest care a facut aceasta inregistrare si considera ca a fost incalcata legea, la Parchet cu ea!", a declarat Petrache, intr-o conferinta de presa.

Liberalul a mai sustinut ca sunt oameni interesati sa-l compromita si ca nu este nicio coincidenta ca inregistrarea a fost data cu putin timp inainte ca PNL Ilfov sa semneze protocolul de colaborare cu PMP, care ii garanteaza un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean.

"Am sentimentul ca a fost o strategie, ca peste tot am fost urmarit si s-a incercat sa se vada daca cumva spun vreo chestie care poate fi folosita impotriva mea. Sunt convins de aceasta chestie. Asta pentru ca, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau sa ma incarc negativ. (...) E in regula. Probabil ca daca nu semnam protocolul nu se deschidea (un dosar pe tema alegerilor din Ilfov - n.r.). O sa cerceteze. E foarte bine. (...) Parchetul mi se pare firesc sa ia act si sa cerceteze. Si mie imi convine, pentru ca sa nu raman cu blamul ca nu stiu ce am facut. Daca descopera Parchetul ca eu am facut ceva, suport consecintele. Nu o sa gaseasca, va garantez", a mai sustinut Petrache.

O inregistrare audio in care Marian Petrache vorbeste despre aducerea oamenilor la vot, la alegerile din 5 iunie, a fost publicata pe site-ul stiripesurse.ro.