Organizatiile PNL si PMP Ilfov au semnat sambata protocolul pentru formarea majoritatii in Consiliul Judetean, urmand ca liberalul Marian Petrache sa fie ales pentru un nou mandat de presedinte al CJ, iar PMP sa preia cele doua posturi de vicepresedinte, transmite Mediafax.

Documentul a fost semnat de liderii celor doua organizatii: Marian Petrache (PNL) si Rizia Tudorache (PMP).

Partidul lui Traian Basescu a negociat initial cu PSD, insa negocierile cu social-democratii au incetat pentru ca "nu a fost o coerenta" in oferta liderilor PSD, au declarat surse din PMP pentru Mediafax.

Intrebat joi de o jurnalista ce a cerut PMP la negocierile pentru formarea unei majoritati in Consiliul Judetean Ilfov, Traian Basescu a raspunsca "Nu stiu, doamna. Sa i se duca o luna luata de pe cer si un soare pentru noaptea. Noi nu am castigat alegerile, dar incercam sa valorifica ceea ce am obtinut."

"Daca ramanem sa privim la luna, sa facem opozitie, aceasta bruma de consilieri pe care am obtinut-o nu ne va folosi la nimic la alegerile legislative. Cum poti sa iti lasi un primar care a castigat, dar are un singur consilier... cum poate sa guverneze? S-a stabilit o linie consecventa, sa participam la majoritati in consilii fara niciun angajament politic", a adaugat Traian Basescu.

Cititi siPMP confirma o alianta cu PSD pentru crearea majoritatii in Consiliul Judetean Constanta