Presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, fost candidat la Primaria Braila, a declarat vineri, in conferinta de presa, ca rezultatele obtinute de filiala din Braila pe 5 iunie, care ii plaseaza pe liberali in opozitie in aproape toate localitatile din judet, inseamna "doar patru ani de opozitie", care nu este atat de mult pentru vechimea de 141 de ani pe care o are PNL, transmite Agerpres.

"Alegerile s-au incheiat, urmeaza un nou ciclu electoral. In viata de zi cu zi, patru ani sunt multi. In viata politica, e vorba de un mandat. Un mandat, in viata unui partid, mai ales ca al nostru, de 141 de ani. Ce inseamna patru ani de opozitie, la cei 141 de ani ai PNL? Nu inseamna nimic. Inseamna urmatorul pas in administratia locala", a declarat Boboc.

Catalin Boboc, care a obtinut pe 5 iunie doar 18,67%, in calitate de candidat la Primaria Braila, in timp ce social-democratul Marian Dragomir si-a adjudecat functia de primar cu 44,68%, nu a gasit inca o explicatie pentru rezultatele slabe obtinute de liberali in Braila la alegerile de duminica.

In Consiliul Local Braila, din totalul de 27 de consilieri, 14 vor fi ai PSD, care va avea majoritate simpla, 7 ai PNL, 3 ai PND, 2 ai ALDE, plus un independent, in persoana lui Lucian Caprariu.

In Consiliul Judetean, PSD va avea 14 consilieri, PNL va avea 12, iar ALDE, PMP si PND cate doi consilieri, cel de al 33-lea consilier fiind, ca si in mandatul precedent, independentul Marian Capatana.

PSD a castigat primariile in 23 de localitati, PNL in 19, iar ALDE si PMP fiecare in cate o localitate.