PSD va prelua sefia Consiliului Judetean (CJ) Prahova, iar cele doua functii de vicepresedinte si cele doua posturi de viceprimar de la Ploiesti vor fi impartite cu ALDE, potrivit unei intelegeri intre PSD si ALDE, transmite Agerpres.

Presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca PSD si ALDE vor semna in cursul zilei de vineri o intelegere prin care se vor stabili aliante in mai multe localitati ale judetului, dar si modul in care vor fi impartite functiile de viceprimari, de vicepresedinti la CJ si sefia Consiliului Judetean.

Astfel, conform intelegerii care va fi parafata intre cele doua formatiuni politice, sefia CJ Prahova revine PSD, care are cei mai multi consilieri judeteni, urmand ca social-democratii sa mai aiba si un vicepresedinte, un consilier ALDE urmand sa ocupe a doua functie de vicepresedinte la CJ.

In ceea ce priveste posturile de viceprimari ai Ploiestiului, negocierile s-au incheiat, fiind stabilite si persoanele care vor prelua respectivele functii.

"La Ploiesti, s-a batut in cuie. Viceprimari vor fi domnul George Pana, de la ALDE, si domnul Cristian Ganea, de la PSD. Ambii sunt de acord", a afirmat Toader.

De altfel, cei doi au fost viceprimari ai municipiului in ultimele luni din mandatul 2012-2016, Ganea indeplinind chiar atributiile de primar. Acesta din urma a si candidat din partea PSD pentru functia de primar al Ploiestiului, dar s-a clasat pe locul al doilea, dupa liberalul Adrian Dobre.

La Consiliul Judetean mandatele au fost distribuite astfel: 16 PSD, 15 PNL, 4 ALDE si 2 PMP.

Potrivit rezultatelor finale anuntate de Biroul Electoral Judetean, PSD a obtinut 33,69% din voturi in CJ, aproape la egalitate cu PNL, care a obtinut 33,31%, ALDE - 12,89% si PMP 7,83%.