Campania de la alegerile locale a fost una a carei soarta a fost determinata dinainte de intelegerea dintre doua partide mari "de a nu da sansa electoratului la schimbare si de a-si pastra primarii si unii si altii", a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, Crin Antonescu.

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu

"Dincolo de faptul ca doresc ca Romania sa aiba o forta politica serioasa, moderna, de dreapta, dupa gustul meu, dincolo de faptul ca astazi sunt foarte retinut in a face aprecieri despre ce nu a fost bine in aceasta campanie, a fost o campanie a carei soarta a fost determinata dinainte de intelegerea dintre doua partide mari, de a nu da sansa electoratului la schimbare si de a-si pastra primarii si unii si altii. PNL a intrat in aceasta intelegere din care sigur ca PSD-ul a iesit mai castigat", a precizat Antonescu, potrivit Agerpres.

Cat priveste alegerile parlamentare din toamna, Antonescu a spus ca va fi o campanie grea, iar PNL-ul probabil ca va trebui sa umble la "melodie": "E o chestiune de compozitori si nu de solisti".

In context, Antonescu a spus ca politica, pentru el, e un capitol incheiat. "E un capitol din viata mea pe care l-am parcurs pe o durata cred rezonabila - 25 de ani. Capitolul acesta s-a incheiat, ce am putut sa fac am facut, ce nu am putut nu am facut, pentru mine personal vremea mea a trecut, nu ma intorc in politica. Nu am plecat din Parlament sau din partid pentru ca asta ar fi folosit unor oameni care nu merita sa foloseasca asta, iar in ce priveste Parlamentul, voi incheia acest mandat si nu voi mai candida. Bineinteles si viata mea va avea alte orizonturi decat politica", a spus Antonescu.