Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca va analiza impreuna cu liderii ALDE si UNPR oportunitatea introducerii unei motiuni de cenzura, spunand ca schimbarea Guvernului inainte de alegerile parlamentare ar putea genera "un rau mai mare", potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Intr-o discutie pe care am avut-o astazi cu Vali Steriu si Calin Popescu-Tariceanu am constatat ca au si ei aceeasi preocupare - sa nu generam un rau mai mare. Pentru asta cantarim foarte bine zilele astea care e cea mai buna varianta. Depunerea unei motiuni de cenzura este un act simplu, strangem semnaturile, depunem documentul, pica Guvernul teoretic. De a doua zi ce se intampla? Mergem la domnul Iohannis. Nu ne da nimeni aceasta garantie ca domnul Iohannis il va nominaliza sau desemna pe cel pe care noi il vom propune, care sa formeze un guvern politic sustinut de noi, pentru care sa ne asumam raspunderea, (...) care va opri dezastrul din Romania si va incepe reconstructia economica si asa mai departe", a afirmat luni seara Dragnea la Romania TV.

Liderul PSD a explicat ca, in opinia lui, se poate ajunge in situatia in care Klaus Iohaniis sa il propuna "tot pe Dacian Ciolos sau un alt tehnocrat sau pe cineva de la PNL", variante neagreate de PSD: "Si atunci, neavand niciun fel de garantie ca presedintele poate semna o propunere de-a noastra, ajungem in situatia in care putem cadea din lac in put."

"Presedintele vine cu propunerea in Parlament, noi nu o votam, vine cu a doua propunere si intram intr-o zona de instabilitate politica care poate genera o instabilitate economica, cu efecte dezastruoase, sau poate mai rele decat cele in care ne aflam acum. E vorba sa cantarim foarte bine, v-o spunem cinstit, in campania electorala nu puteam analiza foarte bine lucrul asta. Am stabilit ca o sa ne vedem in zilele urmatoare sa stam de vorba pe indelete pentru ca zilele acestea ne preocupa formarea majoritatilor in Bucuresti si in toata tara", a adaugat Liviu Dragnea.

Intrebat daca are garantia ca dupa alegerile parlamentare nu se va repeta aceeasi situatie, Liviu Dragnea a raspuns ca "Este o mare diferenta. Atunci venim cu o legitimitate data de votul popular. Dupa alegerile parlamentare, daca PSD va castiga alegerile si impreuna cu ALDE sau UNPR poate forma o majoritate serioasa, vizibila, presedintele Iohannis nu isi poate permite sa infranga vointa cetatenilor romani de la acele alegeri. Daca isi va permite, atunci nu o sa fie bine pentru tara, pentru ca intram iarasi in aceeasi situatie. Daca nu vrea pe cine o sa propunem noi, face alta propunere fistichie, noi o respingem, ajungem la anticipate. Nu cred ca o sa isi permita sa intre in instabilitate in plina iarna".