Presedintele PSD Liviu Dragnea considera ca seful statului Klaus Iohannis este o mare dezamagire dupa ce a avut sansa sa patroneze un proiect de tara sustinut de toate partidele si nu a intreprins ceva in acest sens, potrivit Agerpres.

"Pentru mine este o mare dezamagire. Dupa parerea mea presedintele Iohannis a avut sansa sa fie un presedinte al tuturor romanilor, sa patroneze realizarea unui proiect de tara serios in care eu ii intindeam mana luni de zile, sa ne strangem toate partidele, sa punem toti specialistii nostri la masa impreuna cu specialisti din afara partidelor, sa facem patru - cinci - sase piloni de dezvoltare in Romana pe 20-25 de ani de zile. Sa fie cel care strange la masa pe toata lumea. Nu a vrut. Nu a inteles. Nu a fost in stare. Nu stiu. Si sunt foarte dezamagit pentru asta. Cineva imi spunea sa mai am rabdare. Am rabdare pentru ca sunt un om din sud. Dar cred ca ...e un timp pierdut. Nu mai am incredere in el", a afirmat luni seara Dragnea la Romania TV.

El i-a oferit, ironic, cateva sugestii presedintelui Iohannis pentru transport in tara si in Capitala - cu un elicopter sau cu un autobuz special RATB.

"Poate e posibil ca RATB sa practice un transport gratuit. Eu nu stiu daca este posibil pentru toata lumea. Sunt sigur ca Gabi Firea va demara realizarea unui audit acolo serios. Eu nu cred ca introducerea transportului gratuit in Bucuresti este imposibila. O rog pe Gabi sa se gandeasca si s-ar putea sa fie primul primar general care are curajul puterea si stiinta sa faca lucrul asta. (...) Stati putin, ca poate e om serios totusi. Daca zice: 'Oamenii se supara cand merg cu toata coloana'. Si atunci zice: 'un autobuz pentru mine de la RATB, pentru mine si pentru SPP. Se plimba cu autobuzul. Se plimba gratuit Si nu mai cheltuie Administratia Prezidentiala", a spus Dragnea.

Intrebat daca a mai vorbit cu presedintele Iohannis dupa ce acesta i-a recomandat sa renunte la conducerea PSD, Dragnea a spus: "Nu, categoric nu. (...) N-am mai discutat si nici nu vreau sa mai discutam".

Dragnea a precizat ca si-a schimbat opinia despre seful statului. "Mi-am schimbat-o in rau. Categoric da", a spus liderul PSD.

La intrebarea ce va juca Iohannis dupa rezultatul acestor alegeri, Dragnea spus: "Ce va juca? Tontoroiul. Dupa un asemenea rezultat nu poate juca decat tontoroiul. Alt joc nu exista. Nici hora, nici sarba. Tontoroiul!".

Referitor la posibilitatea ca Romania sa aiba un premier tehnocrat si din toamna, idee exprimata de Laurentiu Stefan, consilierului presedintelui Iohannis, Dragnea a spus: "Bate campii. Asta ca sa folosesc un limbaj academic. Cred ca oamenii astia au senzatia ca nu conteaza ce voteaza romanii, nu conteaza ce vor liderii partidelor, ce vor partidele, nu conteaza ce vor romanii, ci ei cred ca presedintele este un fel de papusar care asteapta sa se termine alegerile, asteapta rezultatul final ca sa poata sa comenteze, si apoi vin si spun: 'Tu te duci acolo, tu acolo, il pun eu pe ala prim-ministru'. Bat campii! Nu va fi guvern PSD-PNL in toamna".