Datele partiale indica faptul ca in unele administratii mari din tara au castigat alegerile candidati cercetati penal sau trimisi in judecata. De pilda, la Craiova, Olguta Vasilescu (PSD) ar fi castigat primaria orasului Craiova, anunta Adevarul. Aceeasi sursa relateaza ca Catalin Chereches a fost ales din inchisoare primar al orasului Baia Mare cu un procent de peste 70%. George Scripcaru a anuntat la Digi 24 ca brasovenii i-au acordat un nou mandat de primar. In Bucuresti, la primariile sectoarelor 3 si 6, sondajele de opinie difuzate de televiziuni ii dau castigatori pe Gabriel Mutu si Robert Negoita, amandoi candidati ai PSD.

Candidatul PSD Gabriel Mutu a fost ales primar al sectorului 6, obtinand 37,4% din voturi, potrivit exit-poll-urilor difuzate de TVR, Digi 24 si Antena 3. Aceleasi sondaje de opinie anunta o victorie detasata a lui Robert Negoita in sectorul 3, el reusind sa convinga circa 60% din alegatori.

Senatorul Gabriel Mutu este urmarit penal de DIICOT din octombrie 2014, intr-un dosar care vizeaza activitatea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare a banilor proveniti din infractiuni. La randul sau, Robert Negoita, actualul primar al sectorului 3, este acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscala in forma continuata.

Olguta Vasilescu a declarat dupa inchiderea sectiilor de vot ca in opinia sa PSD se indreapta spre un scor istoric la Craiova si in judetul Dolj.

Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu

Foto: Agerpres

"Vreau sa le multumesc tuturor craiovenilor care s-au prezentat astazi la vot, dar mai ales vreau sa le multumesc pentru ca, poate pentru prima oara, nu a fost un vot impotriva unei persoane, ci, din contra, a fost un vot pro-persoana. Aceasta inseamna ca tot ceea ce am reusit sa facem in ultimii patru ani a fost pe placul lor. Eu ii asigur ca voi munci cel putin la fel de mult cum am facut-o pana acum si ma voi bate pentru Craiova, indiferent care va fi guvernarea, pentru ca este un oras care trebuie sa se dezvolte in continuare. Mizez foarte mult si pe ce se va intampla in toamna, dupa alegerile parlamentare, pentru ca semnalul electoratului a fost foarte clar astazi - un vot categoric pro PSD. Acest lucru ne ofera sansa sa ne gandim ca, in toamna, vom avea iarasi un guvern care se va uita atent catre aceasta parte a Olteniei, asa cum s-a uitat si Guvernul Ponta.Cred ca ne indreptam catre un scor istoric pentru PSD in Craiova, dar si in judetul Dolj si doresc sa le multumesc, inca o data, craiovenilor care au fost alaturi de mine si de echipa mea, precum si celor care au facut efortul de a veni la urne, intr-un numar destul de mare", a declarat Olguta Vasilescu.

Amintim ca DNA o acuza pe Lia Olguta Vasilescu de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani. Mai multe detalii despre probleme in justitie ale Olgutei Vasilescu puteti citi aici.

Catalin Chereches

Catalin Chereches

Foto: Agerpres

Catalin Chereches,aflat in inchisoare, le multumeste baimarenilor pentru votul lor prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

"Va marturisesc ca sufletul meu a fost de nenumarate ori pus la incercare, dar de prea putine ori am lasat sa se vada emotia ce ma cuprindea. Ma deschid astazi in fata voastra si va spun ca in ultimii 15 ani am lacrimat cand tatal meu a plecat sa ma vehgeze din stele, murind in bratele mele. M-au cuprins lacrimile cand din arestul nedrept am auzit-o prima oara pe mama. Acum voi mi-ati asezat lacrimi in ochi, lacrimi pline de speranta si recunostinta, lacrimi care se astern si mangaie. Va multumesc si va iubesc! Voi sunteti marea mea familie. Voi sunteti energia care imi da puterea sa fac totul pentru Baia Mare!

Ii invit de astazi pe toti cei care au ratacit, pe toti cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de rautate izvorata din patima politicianista, intai la dialog si apoi la munca. Din lupta, ura si dezbinare nu se poate construi nimic durabil si serios. Sunt omul binelui, sunt omul tolerantei, sunt omul prieteniei, sunt alaturi de voi toti, un om care iubeste Baia Mare si care isi dedica viata pentru acest crez.

Acum, prin votul vostru, prin increderea care ma onoreaza, impreuna cu voi, ma intorc mult mai puternic si mai hotarat sa muncesc pentru Baia Mare si pentru Maramures. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu o familie mare si numeroasa, familia baimarenilor adevarati.", le-a transmis Chereches pe Facebook cetatenilor din Baia Mare.

Chereches a fost retinut saptamana trecuta de procurorii DNA pentru luare de mita, in forma continuata. El a candidat la alegerile din acest an din partea Coalitiei pentru Brasov.

George Scripcaru, actualul primar al Brasovului si candidat independent la alegerile din acest an, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe infractiuni, printre care si luare de mita.