Solutia exista, aduci cateva zeci de flotanti, pe care partidul ti-i pune la dispozitie dintr-o zona cu „surplus”. Trebuie doar sa organizezi hartogaraia, viza de flotant, care nu chiar un fleac. Trebuie sa gasesti un gazduitor in fratie, unul care sa semneze ca l-a luat in spatiu pe „flotant”. Cine stie, poate ca inventezi si un numar de casa 0 (da, da, numarul zero) si cine stie , poate ca multi se vor fi „gazduit” acolo. Desigur, nu e foarte cusher ce faci, dar nici ce ai facut pana acum nu a fost, esti obisnuit. Si, in fond, chiar daca cineva „chitaie” unde nu trebuie, pana se misca lucrurile alegerile sunt validate, ai un nou mandat, Fratia te ajuta apoi sa scapi, daca ai rezultate.

Mircea ModanFoto: Hotnews

Bun, ce se poate face, sunt deja semnale ca „treaba” a devenit o schema deja clasica.

Sesizari la BE, de toate rangurile, inca din timpul alegerilor daca numarul de flotanti este semnificativ, si poate schimba soarta alegerilor, sesizari si dupa alegeri, pentru a purica flotantii dubiosi, cei care au „vechime” mica, cei care nu au fost vazuti prin localitate. Pentru ca legea spune ca viza se acorda celor care locuiesc mai mult de 15 zile consecutiv si ca este valabila atata timp cat omul chiar locuieste la noua resedinta. Poate ca exista o cale legala de atac, daca se dovedeste ca „flotarea” asta este ilegala, doar din pix, si ca numarul lor a fost suficient de mare incat sa schimbe rezultatul alegerilor in circusmscriptia ta.

Desigur, toate astea trebuiau gandite mai din timp, chestia cu „flotarea” nu este noua , s-a aplicat si in cazul inscrierii copiilor la scoala care”trebuie”, sa aplica si acum la votarea cui „trebuie”.

Treaba e naspa de tot, noi, localnicii, putem sa fim pusi in situatia de avea alesii decisi de altii. Chiar daca mergem toti la vot.

De parca nu ar fi ajuns batalia cu „fratia” acum trebuie sa luam aminte si la flotanti!

P.S. Va voi spune , dupa incheierea alegerilor, cat de mare e lista suplimentara, ca sa vedem daca ingrijorarea a avut temei. Indiferent cine castiga… cine stie poate si concurenta are flotantii ei!

Ar fi bine sa fie asa? la razboi ca la razboi? suntem noi „puristii” aia rai, utopici? Nu vedem ca „asa merg lucrurile”? Poate…dar ceva nu e in regula atunci.

Problema este una de fond, nu mi-ar placea ca primarul „meu” sa fie unul de teapa „lor”. As vrea sa nu mai fiu naucit, acum ca am hotarat, dupa ani buni de scarba maxima, sa ma implic.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro