Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate prin care primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost declarat incompatibil, decizia nefiind definitiva, transmite Mediafax.

Astrid FodorFoto: turnulsfatului.ro

Potrivit unui comunicat transmis de Curtea de Apel Alba Iulia, instanta a admis contestatia formulata de primarul Sibiului impotriva raportului ANI, care sustinea ca Astrid Cora Fodor s-a aflat, cat a fost viceprimar, in incompatibilitate, intrucat a detinut si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Colegiului National "Samuel von Brukenthal" Sibiu si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Gradinitei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestatia formulata Astrid Fodor si a dispus anularea raportul ANI.

Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, competenta solutionarii recursului revenind Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In decembrie 2015, Agentia Nationala de Integritate (ANI) constata ca 30 de alesi locali, printre care sase primari si 11 viceprimari, doi din Sibiu, sunt incompatibili, iar in doua cazuri sunt indicii de fals in declaratii si conflict de interese de natura penala.

Stare de incompatibilitate a fost constatata inclusiv in cazul lui Astrid Cora Fodor, cand era viceprimar. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, in stare de incompatibilitate in perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, intrucat a detinut si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Colegiului National "Samuel von Brukenthal" Sibiu si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Gradinitei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Astrid Fodor declara la vremea respectiva ca este vorba despre "o aberatie" generata de inadvertente legislative.