Nu este exclusa numirea unui alt premier tehnocrat dupa alegerile legislative din toamna, in conditiile in care niciun partid nu va castiga o majoritate care sa ii permita sa formeze pe cont propriu un guverns, a afirmat Laurentiu-Mihai Stefan, consilierul pe politica interne al lui Klaus Iohannis, la evenimentul Reuters Eastern Europe Investment Summit.

Laurentiu Mihai StefanFoto: Facebook - Laurentiu Mihai Stefan

Principalele partide, PSD si PNL, vor obtine fiecare 32%-35% din voturi la alegerile din toamna, crede Laurentiu Stefan, drept urmarre, nu vor putea sa guverneze singure. Potrivit consilierului prezidential, nici macar o alianta a social-democratilor cu doua patide mai mici nu va atinge pragul de 50% necesar pentru a propune un premier care sa treaca de votul Parlamentului.

In aceste conditii, Stefan spune ca nu exclude numirea unui nou premier tehnocrat. "Evident, presedintele va cauta un prim-ministru. Vom vedea daca acesta este un premier politic sau unul cu o scurta cariera politica, sau chiar un tehnocrat... inca sunt multe semne de intrebare", a declarat Laurentiu Stefan.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar putea ramane in postul de premier, Stefan a declarat:

"Este o valoare pentru politica romana. Vorbind la nivel foarte abstract, cred ca Romania si partidele romane ar putea avea o sursa valoriasa daca se decide sa intre in arena (dupa alegeri)."