Guvernul ar putea decide in saptamanile viitoare acordarea primei transe de imprumut destinat Republicii Moldova, a anuntat miercuri premierul Dacian Ciolos. Primul ministru Dacian Ciolos a avut o discutie pe aceasta tema cu presedintele moldovean Nicolae Timofti in marja reuniunii de la Sofia a sefilor de stat si de guvern ai statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), relateaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

"In marja reuniunii am avut o discutie bilaterala cu domnul presedinte Timofti in care am discutat stadiul relatiilor noastre cu Republica Moldova si mai ales pregatirea acordarii primei transe de imprumut. (...) Suntem in contact cu Guvernul Republicii Moldova. In saptamanile viitoare, odata ce vom avea informarea privind masurile de reforma care au fost asumate de Guvernul moldovean, vom putea lua decizia, in paralel si cu un progres in discutiile cu Fondul Monetar International, care, in cele din urma, inteleg ca pregateste o misiune in Republica Moldova pentru a incepe posibilele negocieri pentru un acord de imprumut. Deci suntem in linia a ceea ce am convenit initial", a anuntat Dacian Ciolos, miercuri, la finalul unui dejun oficial oferit de presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, in onoarea participantilor la Summitul SEECP desfasurat la Sofia.

Dacian Ciolos a precizat ca i-a transmis presedintelui Nicolae Timofti ca subiectul cooperarii cu Republica Moldova a fost discutat si cu vicepresedintele american Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care premierul roman a efectuat-o in Statele Unite ale Americii.